3D 스캐닝 솔루션

Artec 3D가 우크라이나를 지원하는 방법

Artec과 함께한 성공 - Nederlandse Industrie

독일의 온라인 잡지인Nederlandse Industrie는 4C의 지점장인 Edwin Rappard의 Artec 3D scanners와 함께 이룬 성공에 대해 게재하였습니다. Edwin은 2009년에 3D 스캐너의 공인 판매업자로 일하게 되면서 자신의 인생이 완전히 바뀌었다고 언급했습니다. 독일 잡지의 기사에서 그는 Artec의 기술의 장점에 대해 자세히 이야기 했으며, 개개인의 요구에 맞춘 의수, 의족, 안면 삽입물, 휠체어 매트리스와 성형수술 도구들을 제작할 때 스캐너가 매우 유용하다고 설명했습니다.

 

독일어로 된 원문을 읽어 보세요.

4C succesvol met Artec 3D scanning equipment

27 Januari 2012

Sinds juli 2009 is 4C Creative Cad Cam Consultants in Emmen reseller van onder meer Artec 3D Scanning equipment. En met succes. Steeds meer vinden de uit USA afkomstige 3D Artec scanners via 4C hun weg in de Nederlandse markt. Niet alleen in de maakindustrie, zoals bijvoorbeeld rapid prototyping, maar zeker ook in sectoren als kunst, entertainment, politieonderzoek en orthopedie. Vooral deze laatste afzetmarkt wordt steeds belangrijker, niet alleen in toepassingen voor de mens, maar ook onder andere in de dierenorthopedie. Volgens Edwin Rappard, directeur van 4C Consultants in Emmen, die samen met zijn vrouw Els het bedrijf in Emmen runt, zijn de toepassingen voor dit technische hoogstandje in 3D scannen praktisch onbeperkt.

“Mijn leven is, sinds ik als reseller van 3D scanners in Nederland in juli 2009 ben begonnen, drastisch veranderd. Ik kreeg de kans om een compleet nieuwe techniek te gaan promoten in Nederland; een techniek die tot voor kort voor gewone toepassingen nog vrij onbekend en onbetaalbaar was: de 3D scantechniek. Als reseller van Artec 3D scanapparatuur kwam ik in een wereld van hoogwaardige technologie terecht: het op eenvoudige wijze scannen van objecten, vormen, beelden, onderdelen, dieren en mensen.

Wat jaren geleden onmogelijk en ondenkbaar leek en alleen tegen hoge kosten in de grootste bedrijven kon, is nu beschikbaar en betaalbaar voor MKB-bedrijven. Als voormalige specialist in gereedschappen zoals stempels en spuitgietmatrijzen was ik wel vertrouwd met allerlei vormtechnieken, maar de techniek die nu wordt toegepast is voor mij wel uniek en heeft mijn blikveld in wat er mogelijk is, aanzienlijk verruimd”, aldus Edwin Rappard.

Orthopedische toepassingen

“Naast al deze mogelijkheden, vooral in de orthopedie, vindt deze applicatie steeds meer toepassing. Een breed scala aan orthopedische hulpmiddelen kan nu op een nieuwe manier worden gemaakt. Er hoeft niet meer met gipsafdrukken te worden gewerkt, maar de mensen kunnen veel sneller worden ingescand, waardoor de belasting van deze mensen veel kleiner is. Niet meer een half uur stilzitten, maar slechts 5 minuten! Van de scan kan vervolgens een orthopedisch hulpmiddel worden gemaakt, variërend van bijvoorbeeld een perfect passende brache tot aan een matras voor een rolstoel. Dit gebeurt met behulp van speciale applicaties in de CAD/CAM software van ZW3D. Deze hulpmiddelen kunnen nu in allerlei materialen worden uitgefreesd. De uitgefreesde vorm komt exact overeen met het oorspronkelijke model. Dat kan op ware grootte, maar ook verkleind of vergroot.

Zodra het hulpmiddel is gemodelleerd kun je met ZW3D CAD/CAM ook nog een 6-assige simultane freesrobot aansturen, waarbij de freeskop op het uiteinde van de robotarm is gemonteerd. De robot met de draaiende frees beweegt door het materiaal, zoals kunststof of zachtschuim en freest dan het model in korte tijd uit. Een mooi voorbeeld is het bedrijf Kersten Revalidatie in Roermond. Zij produceren met deze applicatie momenteel lig- en zithulpmiddelen voor patiënten die continu moeten zitten of liggen en daarbij een perfect passende stoel of matras nodig hebben. Kersten Revalidatie produceert meerdere speciale matrassen, of zithulpmiddelen per dag ”, aldus Edwin Rappard.

Plastische chirurgie

“Belangrijke toepassingen zijn correctiehelmen en gezichtsprotheses. Een interessant, maar misschien ook een beetje bizar voorbeeld van een gezichtsprothese is die van een man die geboren was met een half gezicht. Door middel van het scannen van de afwijkende vorm van zijn gezicht kon een perfect passende en natuurlijk uitziende gezichtsprothese worden gefabriceerd. Een exacte reconstructie van het gezicht is dus mogelijk. Of in goed Engels: Cranio-Facial Epithetics.

De nieuwste scanners zien overigens nu ook vlakken en kleuren, waardoor de toepassingen aanzienlijk worden vergroot en het product of model niet alleen qua vorm wordt gekopieerd, maar tevens ook in de juiste kleur.

Daarnaast zijn natuurlijk ook perfect passende voet-, arm/been of andere lichaamsprotheses te vervaardigen. De pasvorm is immers exact te bepalen met de 3D Artec scanapparatuur”.

Orthopedie voor dieren

“Dat de mogelijkheden op orthopedisch gebied werkelijk onbegrensd zijn bewijst het feit dat er ook voor dieren, zoals bijvoorbeeld honden of paarden, orthopedische toepassingen zijn. Door bijvoorbeeld de zieke of verdwenen poot exact te scannen kan er een perfect passende prothese worden vervaardigd, waardoor ook je lievelingsdier profijt kan hebben van de moderne technische ontwikkelingen van de mens…

In ieder geval is er nu een zeer betaalbare en praktische oplossing beschikbaar, welke in de orthopedische wereld en de plastische chirurgie nu en in de toekomst hun toepassing zullen vinden”. Edwin Rappard verwacht dat de toepassingen van deze scantechniek op alle gebied, maar zeker in de orthopedie, in de toekomst alleen maar zullen toenemen.

Info: 4C Creative CAD CAM Consultants en www.artec3d.com

Source: http://www.nederlandse-industrie.nl/industrie-2/machine-industrie/4c-succesvol-met-artec-3d-scanning-equipment/